HTH Kjokken Hev og senk


Vi bruker mer tid på kjøkkenet enn noen gang før. Kjøkkenet er ikke bare rammen rundt vår kulinariske utfoldelse. Det er også et viktig sosialt rom. Derfor må det være plass til både arbeid, hygge og samvær. Samtidig må innredningen ta høyde for at folk har forskjellige behov
.

På pleiehjem og institusjoner må kjøkkenet som oftest ikke bare tilpasses én, men flere brukere med vidt forskjellige ønsker og forutsetninger. Kanskje skal løsningen skreddersys til en barnehage. Det kan være spesielle ergonomiske hensyn til rullestolbrukere. Og samtidig er det en rekke krav til sikkerhet og arbeidsmiljø for personalet.

I smarthuset viser vi innredninger med hev-og-senk-funksjonalitet på benker og veggskap. Vi viser også smarte løsninger på komfyrer, oppvaskmaskin, kjøleskap, med mere. HTHs arbeid med spesialtilpassede kjøkken er et samarbeid med Pressalit Care, som er spesialister innenfor kjøkken og bad til helse- og omsorgssektoren. Du kan lese mer om ergonomiske løsninger i Pressalit Cares kjøkkenguide her.Linker til produsentene;

-Oppvaskmaskin med løftbar underkurv, AEG:
https://www.aeg.no/kitchen/dishwashing/dishwashers/

-NEFF, leverer komfyr med Slide & Hide- front:
http://www.neff-home.com/no/

-Visning av Slide & Hide:
https://www.youtube.com/watch?v=jjWKCCeGpR8

- Avtrekkshetter med kommunikasjonsmodul som «snakker» med platetopp og ovn:
http://thermex.no/produkt/652/top-link%C2%AE-modul

-Pressalit Care Kjøkkenguide:
http://www.e-pages.dk/pressalitcare/135/Produktlink: HTH Ergonomisk kjøkken
Vår leverandør: HTH Kjøkkenforum Alta
Pris: Ta kontakt med leverandør for pris

ANSKAFFELSE: Dette produktet kan du kjøpe til deg selv, til din organisasjon eller til din bedrift. Du kan også søke NAV Hjelpemiddelsentral om dette. 

Smarte løsninger

Løsninger som gjør livet enklere

Trapper er vanskelig å gå og hvert år, bare i Norge, blir 30.000 mennesker skadet av fall i trapp. Assistep er en trappeassistent som gir deg ekstra støtte og trygghet når du går i trappen.
Medisineringsroboten Evondos E300 plasseres hjemme hos langtidsmedisinerte personer. Den er et personlig og pålitelig hjelpemiddel som letter hverdagen og eliminerer bekymringer rundt medisinering.
Safemate Trigger One er et eksempel på mobil trygghetsalarm med innebygd GPS-sporing. Dersom bæreren har behov for hjelp trykker man på alarmknappen.
Kjøkkenet skal være en plass til både arbeid, hygge og samvær. Samtidig må innredningen ta høyde for at folk har forskjellige behov.
Visning i Smarthuset
Åpen dag torsdag 23. november kl 18.00-20.00 og torsdag 7. desember kl 18.00-20.00.
«Jeg bor smart» er den første visningsarenaen for velferdsteknologi i Finnmark. Arenaen er et tilbud til alle kommuner i Finnmark. Smarthuset er innredet som en leilighet med velferdsteknologiske løsninger og smarte hjelpemidler som bidrar til økt egenmestring og større trygghet i eget hjem og på institusjon.